Followers

Sunday, April 11, 2010

YDP PMIUM 2010/2011

DSCF0028

AHMAD SYAZWAN BIN MUHAMMAD HASAN

2008-2011 FAKULTI EKONOMI & PENTADBIRAN UNIVERSITI MALAYA

2007-2008 KOLEJ MARA KUALA NERANG

2001-2006 MAAHAD MUHAMMADI LELAKI

1996-2000 SRK KAMIL 1, PASIR PUTEH

1995-1996 PASTI Padang Pak Amat

Penulis merupakan anak sejati Kelantan.Diputerakan pada 8.9.1989. Berasal dari Kampung Padang Pak Amat, Pasir Puteh. Sesuatu yang diminati ialah mempunyai ramai kenalan dan minat berkomunikasi dengan pelbagai watak manusia. Tidak lupa juga seorang pemain sepak takraw yang aktif.

Warkah ini merupakan antara manifestasi penulis dalam usaha mewujudkan suasana mahasiswa yang lebih signifikan dan praktikal dalam mendepani isu-isu semasa tetapi semuanya mesti berlandas dan berteraskan nilai-nilai dan teras Islam secara asasnya.

Diharapkan tinta ini mendapat kunjungan dan komentar dari rakan-rakan demi meneruskan usaha islamisasi pada masa kini.

2009

Tahun yang membuka dimensi baru dalam hidup ini apabila bergelar mahasiswa Universiti Malaya. Dalam keadaan yang mengejut telah terpilih menjadi Ahli Majlis Tertinggi Majlis Perwakilan Mahasiswa UM dengan kepercayaan undi sebanyak 5886 dalam pilihanraya kampus pada bulan Januari yang lepas. Allahu akhbar, sungguh besar ujian dan kurnian Allah.

Seterunya dipilih menjadi Pengarah bagi projek terbesar dalam UM iaitu Festival Konvokesyen Universiti Malaya ( FESKUM 2009 ) dan dapat dijalankan dalam keadaan sederhana dan penuh bermakna. Terima kasih kepada semua urusetia yang terlibat.

2010

Setelah melepaskan jawatan dalam MPMUM pada sesi ini, saya akan fokus dalam bidang sukan iaitu sepak takraw. Alhamdulillah tahun ini mencipta sejarah bila berjaya meraih emas dalam Sukan Mahasiswa Universiti Malaya ( SUKMUM ) 2010 bersama-sama team takraw kolej 10. Seterusnya terpilih mewakili UM ke peringkat kebangsaan di UTM dan berjaya ke peringkat Grand Final di UiTM Shah Alam bulan Mac nanti. Doakan kejayaan kita bersama..

No comments:

Nota Diri

Nama: Mohamad Ridhwan Bin Alias

Pendidikan

+ Mendapat pendidikan dalam Ijazah Sarjana Muda Sastera dan Sains Sosial Universiti Malaya (Major: Sejarah, Minor: Antropologi dan Sosiologi)

+ Diploma Pendidikan, MPTAA

Fokus Penulisan

+ Sejarah dan politik terutamanya di Malaysia, Timur Tengah, Gerakan Islam dan Gerakan Mahasiswa/Anak Muda.

Penafian

+ Penulis bukan ustaz
+ Penulis bukan pakar
+Segala pembacaan perlu dibuat lebih lanjut untuk pemurnian fakta.
+ Segala penulisan adalah pendapat peribadi.