Followers

Friday, July 25, 2008

Anbakri dan Aku: Aku Lebih Kacak

1.aku kaget dengan beberapa pandangan bahawa aku macam anbakri. Tidak sama. Anbakri adalah mantan pimpinan kampus, aku hanya pemerhati GM dan pencandu seminar sahaja. Lagi pun aku lebih 'hemsem' daripada anbakri.

2.mungkin minat kami sama: Puisi

3.Anbakri adalah pimpinan PMUM semasa kegemilangan ABIM. Pimpinan lain adalah Yazid Othman yang diura ura sebagai calon UMNO kerusi Pasir Puteh. tapi tak menjadi.

4. Kita kena ingat anbakri hanya Presiden. Pengaruh sebenar dalam PMUM ketika itu di bawah mahaguru saya yang saya hormati dan kasihi, Prof Dr Mohd Redzuan Othman merangkap SUA PMUM dan pimpinan tertinggi PMIUM.

5. Kini Anbakri bersama PAS mengekori TG NIK AZIZ dan penulis ucapan-penyalur idea-pembekal maklumat TG. seorang yang boleh mempengaruhi keputusan tok guru.

6. Dan aku hanya penulis kerdil di Malaysia Timur. penting aku lebih kacak daripada Anbakri. hehe(bergurau saja). Allah jauhi aku daripada sifat riak.

salam kemaafan.

No comments:

Nota Diri

Nama: Mohamad Ridhwan Bin Alias

Pendidikan

+ Mendapat pendidikan dalam Ijazah Sarjana Muda Sastera dan Sains Sosial Universiti Malaya (Major: Sejarah, Minor: Antropologi dan Sosiologi)

+ Diploma Pendidikan, MPTAA

Fokus Penulisan

+ Sejarah dan politik terutamanya di Malaysia, Timur Tengah, Gerakan Islam dan Gerakan Mahasiswa/Anak Muda.

Penafian

+ Penulis bukan ustaz
+ Penulis bukan pakar
+Segala pembacaan perlu dibuat lebih lanjut untuk pemurnian fakta.
+ Segala penulisan adalah pendapat peribadi.